×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Laurentien jurylid in BNN-programma

  Zoektocht naar creatieve oplossing laaggeletterdheid

  Prinses Laurentien jurylid in BNN-programma

  Prinses Laurentien werkt mee aan de eerste aflevering van het nieuwe BNN-programma The Pitch, waarin jongeren ideeën mogen presenteren aan een vakkundige jury. In de eerste aflevering pitchen drie jonge kandidaten ieder een creatieve oplossing om het probleem van laaggeletterdheid aan te pakken, maakte BNN maandag bekend.


  Prinses Laurentien beoordeelt de ideeën met schrijver Abdelkader Benali, voorleesambassadeur Ruben Nicolai en taalambassadeur Rick Schmal.

  In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Prinses Laurentien heeft Stichting Lezen & Schrijven tien jaar geleden opgericht met als doel iedereen in Nederland taalvaardig te maken. Laurentien: ''Laaggeletterden vertellen me dat dagelijkse dingen heel lastig zijn, bijvoorbeeld een simpel formulier invullen of de bijsluiter van medicijnen lezen, laat staan dat ze gaan whatsappen. Ik ben heel benieuwd naar alle ideeën, naar de oplossingen waar de jongeren mee komen. Ik kijk vooral naar de creativiteit van deze oplossingen en het bereik ervan, maar ook of er interessante partijen bij betrokken zijn”.

  Presentator Patrick Lodiers staat de kandidaten bij. De eerste aflevering van The Pitch is donderdag 20 maart om 21.35 uur te zien op Nederland 3.

  10 maart 2014 - 11:44