×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Irene viert haar verjaardag

  Prinses Irene viert haar verjaardag

  Prinses Irene is vrijdag 77 jaar geworden. De tweede dochter van wijlen koningin Juliana en prins Bernhard, die afwisselend woont in Nederland, Zwitserland en Zuid-Afrika, legt deze zomer de laatste hand aan een nieuw boek 'Bergplaas'. Dat moet in september verschijnen en handelt over het 5000 hectare grote natuurgebied dat Irene vijftien jaar geleden kocht in de Zuid-Afrikaanse halfwoestijn Karoo.


  'Bergplaas' is haar eigen persoonlijke verhaal. Irene schrijft over haar inzet om het gebied terug te brengen in zijn oorspronkelijke staat en de initiatieven die ze ondernam om mensen daar dichter bij de natuur te brengen door bijvoorbeeld cursussen van haar NatuurCollege. Volgens de uitgever laat de prinses 'de lezer nadenken over hoe wij omgaan met de aarde, wat duurzaamheid betekent, en verwoordt ze haar visie op de relatie tussen de mens en zijn of haar omgeving.'

  "Verdeeldheid ís er al; die hoef ik niet te versterken. Ik zoek naar iets wat we samen hebben, wat we samen kunnen. En ik zoek mensen die me daarbij inspireren. Mensen die de moed hebben anders te zijn. Om te veranderen. Mensen die denken 'dit moet anders kunnen' en het dan ook doen", aldus Irene.

  In haar eigen familieleven zag ze het aantal kleinkinderen groeien tot negen, met de in mei geboren prinses Gloria – dochter van de in Rome wonende en werkende prins Jaime – als jongste telg aan de stamboom. Drie van de kleinkinderen moeten voor zover bekend nog worden gedoopt.

  Jongste dochter prinses Carolina verhuisde dit voorjaar met haar man Albert Brenninkmeijer naar Hongkong, waar hij bij familiebedrijf C&A een nieuwe baan kreeg.

  5 augustus 2016 - 07:33