×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Irene in interview: ‘wij zijn deel van een groter geheel’

  Ze gaat dieper in op wat volgens haar anders moet

  Prinses Irene in interview: ‘wij zijn deel van een groter geheel’

  Irene liet vorige week al van zich horen met een boodschap over mens, natuur en milieu. Dat kwam recht uit haar hart. De prinses is nu in een interview met een krant dieper ingegaan op waar het volgens haar om draait.


  Weg kwijt

  Aan krant Trouw vertelt ze: “We kunnen de mens niet opnieuw uitvinden, maar ik denk wel dat we de weg kwijt zijn. We zijn de basis van ons bestaan, de natuur, kwijtgeraakt en daarmee een deel van onszelf. Als we dat deel weer terugvinden, denk ik dat dat de mens weer heel zou maken.”

  Oproep

  Irene vecht al jaren voor het herstel van de tere band tussen mens en natuur. Zij is onder meer erevoorzitter van NatuurCollege. Het was ook op de Facebook-pagina van die organisatie waar haar oproep van vorige week geplaatst werd.

  Lees ook:

  Groter geheel

  Ze voegt toe dat veel mensen ‘afgesloten’ van elkaar en van de natuur lijken te leven. Maar dat niets apart kan bestaan op onze planeet. Dat we allemaal onderdeel zijn van een groter geheel. “Wij mensen hebben ons afgescheiden van de natuur om ons heen en daarmee ook met een deel van onze innerlijke natuur”, aldus de prinses.

  Verandering

  Irene zegt dat we door de coronacrisis min of meer gedwongen worden naar onze keuzes te kijken. Met een beetje afstand van de dagelijkse mallemolen hebben we meer ruimte om te kijken wat we willen loslaten. En waar we voor staan. Volgens haar is er nu al een verandering merkbaar: “Het is ondanks alle ellende een interessante tijd, omdat we aan de ene kant steeds hebben gedaan alsof het goed gaat, en aan de andere kant mensen er echt van overtuigd zijn dat we anders moeten gaan leven en ook anders wíllen leven. Veel mensen hebben het gevoel: zo kan het niet langer. Tijdens een crisis wordt dat gevoel versterkt.”

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  14 april 2020 - 12:10