×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Christina viert 72ste verjaardag

  Koopt ze een mooi cadeau van haar nieuwe verdiensten?

  Prinses Christina viert 72ste verjaardag

  Het is maandag de verjaardag van prinses Christina. De jongste zus van Beatrix en de tante van Willem-Alexander is 72 jaar geworden.

  Christina werd in 1947 geboren op Paleis Soestdijk. Haar roepnaam was aanvankelijk Marijke, maar ze besloot later als Christina door het leven te gaan.

  Tijdens haar huwelijk met Jorge Guillermo kreeg ze drie kinderen: de nu in Amerika woonachtige zonen Bernardo (41) en Nicolás (39) en de Italië woonachtige Juliana (37). Het gezin van de prinses woonde van 1987 tot 1996 in de Eikenhorst in Wassenaar, de woning waar tot voor kort koning Willem-Alexander en Máxima en hun drie dochters woonden.

  Christina, inmiddels grootmoeder van een kwartet kleinkinderen, woont tegenwoordig een groot deel van het jaar in Porto Ercole, de kustplaats waar haar ouders prinses Juliana en prins Bernhard hun vakantiehuis De Gelukkige Olifant hadden. Ze treedt maar weinig in de openbaarheid, met uitzondering van de prijsuitreiking van het naar vernoemde muziekconcours en bij familie-aangelegenheden. Ook was ze in 2017 eregast bij een concert van violiste Janine Jansen tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Italië.

  Kunstwerk

  Ongewild stond ze recent in de belangstelling toen ze een aantal kunstwerken, waaronder een tekening van Rubens, aanbood op een veiling van Sotheby’s. De schets van de Nederlandse meester werd uiteindelijk gekocht door een anonieme bieder voor bijna 7,2 miljoen euro.

  Vorig jaar maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Christina botkanker heeft. Dat was in het najaar van 2017 aan het licht gekomen. Haar conditie is stabiel en zij voelt zich daarom naar omstandigheden goed.

  18 februari 2019 - 12:43