×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix slaat voor de laaste keer eerste munt

  Een penning ter ere van 70 jaar KWF Kankerbestrijding

  Prinses Beatrix slaat voor de laaste keer eerste munt

  Met de eerste slag door prinses Beatrix van een speciale penning ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van KWF Kankerbestrijding wordt bij de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) een tijdperk afgesloten. Het is namelijk de laatste keer dat deze handeling wordt verricht in het karakteristieke Muntgebouw in Utrecht, zo maakte KNM bekend.

  De eerste slag is op 31 augustus, de verjaardag van koningin Wilhelmina. Haar kleindochter prinses Beatrix verricht de handeling als beschermvrouw van KWF Kankerbestrijding. De Koninklijke Nederlandse Munt presenteerde donderdag het ontwerp van de penning, die in een zogenoemde ‘coincard’ in een oplage van slechts zevenduizend te koop zal zijn.

  Op de voorzijde staat het portret van koningin Wilhelmina. Die richtte KWF Kankerbestrijding op met geld dat ze van de bevolking had ontvangen voor haar gouden regeringsjubileum in 1948. De afbeelding van de koningin is tijdens haar regeringstijd gebruikt op de gulden. Op de keerzijde staat het logo van KWF Kankerbestrijding.

  De Rijksvoorlichtingsdienst meldde vorige maand abusievelijk dat het zou gaan om een speciale munt. Dat is dus niet het geval. Het gaat om een penning, die geen betaalmiddel is maar een object voor verzamelaars. Eerder werden soortgelijke penningen uitgegeven voor het Prinses Máxima Centrum en de dertigste verjaardag van Make-A-Wish. De coincard kost bij KNM 12,50 euro.

  15 augustus 2019 - 15:58