×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix opent zomerexpo op paleis Amsterdam

  Prinses Beatrix opent zomerexpo op paleis Amsterdam

  Prinses Beatrix heeft vrijdagochtend in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam de zomertentoonstelling geopend. De expositie brengt vijf verhalen van onbekenden aan het licht. Vijf mensen die hun onuitwisbare stempel hebben gedrukt op het paleis zoals we het nu kennen.


  Door Rick Evers

  Een van de verhalen gaat over de beiaardier van het paleis, die ook in oorlogsjaren, ondanks zijn hoge leeftijd, vanuit Bussum naar Amsterdam kwam lopen om het carillon te bespelen. Ook verhalen uit de tijd dat het paleis in gebruik was door koning Lodewijk Napoleon van Holland, of als stadhuis van Amsterdam, worden verteld.  Wie waren er verantwoordelijk voor de kroonluchters, wie zaten er gevangen in de kelders?  De expositie is tot en met 16 september te zien. 

  15 juni 2018 - 12:54