×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix neemt afscheid van operadirecteur Audi

  Prinses Beatrix neemt afscheid van operadirecteur Audi

  Prinses Beatrix was zondagavond bij het afscheid van Pierre Audi. Hij zwaait na dertig jaar af bij De Nationale Opera. Beatrix woonde in Amsterdam de speciale verrassingsvoorstelling '30 jaar Pierre Audi en De Nationale Opera' bij. Het programma bestond uit de wereldpremière van Il ritorno, opgedragen aan Pierre Audi door Michel van der Aa.


  Verder zagen de aanwezigen hoe Audi de eerste Odeonpenning kreeg aangeboden, een nieuwe onderscheiding voor personen die een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan Nationale Opera & Ballet. De penning is ontworpen door Irma Boom. Koning Willem-Alexander overhandigde Audi in april de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap in de Huisorde van Oranje. Die kreeg hij vanwege zijn grote verdiensten voor de kunsten in Nederland en de ontwikkeling van de opera en het muziektheater in het bijzonder.

  Audi was dertig jaar lang directeur van het operagezelschap, een periode waarin hij sterk zijn moderne stempel op het gezelschap drukte en het toonaangevend maakte in de hedendaagse operawereld. Audi gaat verder als algemeen directeur van het Franse Festival d'Aix-en-Provence, waar opera ook een grote rol speelt.

  Sophie de Lint wordt de nieuwe directeur van De Nationale Opera. De Lint, geboren in Rotterdam, was directeur van de Opera Zürich, die onder haar leiding werd uitgeroepen tot Opera Company of the Year 2014. De Lint bekleedde al verschillende artistieke en managementposities in de operawereld.

  1 oktober 2018 - 09:22