×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix naar laatste reünie Engelandvaarders

  Prinses Beatrix naar laatste reünie Engelandvaarders

  Prinses Beatrix is woensdag 29 augustus aanwezig bij de laatste reünie van het Genootschap Engelandvaarders. Die vindt ook dit jaar plaats op Landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag.


  Tijdens haar bezoek spreekt Beatrix met de aanwezige Engelandvaarders, hun echtgenotes en enkele weduwen van Engelandvaarders. Ook gaat ze in gesprek met vertegenwoordigers van Museum Engelandvaarders in Noordwijk, het Oorlogsmuseum Overloon en de Oorlogsgravenstichting.

  Het genootschap werd in 1969 opgericht met als doel om het contact tussen de Engelandvaarders te bewaren. Engelandvaarders is de erenaam voor de ongeveer 2500 mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerden uit Nederland te ontsnappen om vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland en Japan voort te zetten.

  Het Genootschap organiseerde sinds de oprichting ieder jaar een reünie voor Engelandvaarders uit binnen- en buitenland.

  25 juli 2018 - 11:02