×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix lapt ramen

  Prinses Beatrix lapt ramen

  Prinses Beatrix heeft vrijdagochtend tijdens de elfde editie van NLdoet de handen uit de mouwen gestoken in Barneveld. De prinses lapte de vieze ramen van de kas in de tuin van verpleeghuis Norschoten.


  Beatrix kwam niet alleen, ook prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris, prinses Aimée en Tjalling ten Cate waren naar Barneveld gekomen om de aandacht te vestigen op de landelijke vrijwilligersdag van het Oranje Fonds. Ze kregen hulp van veertig leerlingen van de middelbare school De Meerwaarde.
  Met veel water en sop probeerde Beatrix de deuren van de kas streeploos schoon te maken. De prinses noemde dit een hele klus en dat klopte, want de ramen in de kas waren al twee jaar niet schoongemaakt. Ze had dus wel eer van haar werk. Beatrix zette moedig door met haar vegertje en een zeemleer, terwijl ze tussendoor VMBO-leerling Gert Ruiter complimenteerde voor zijn aanhoudende veegwerk tijdens zijn maatschappelijke stage.
  In de plantenkas van Stichting Christelijk Verpleeghuis Norschoten groeien kleine plantjes die later in de moestuin kunnen, waaronder radijs en kool. Een kas is leuk, vertelde Beatrix, maar je moet het wel bijhouden én de plantjes water geven, waarschuwde ze een vrijwilliger. Beatrix had tijdens haar werkzaamheden veel bekijks van de oranjegezinde bewoners, die het bezoek van de koninklijke familie geweldig noemden.

  Met een beetje geduld en geluk ligt er over een paar jaar een prachtig bloeiende bloemen- en kruidentuin achter het verpleeghuis. Prinses Aimée legde daar vrijdag de eerste hand aan .

  Met leerlingen van VMBO-school De Meerwaarde liet Aimée zien dat ze over groene vingers beschikt. Geduldig plantte ze op knieën piepjonge buxusplantjes, in dezelfde tuin als waar prinses Beatrix de plantenkas schoonmaakte.

  ''Misschien moeten we hier over een jaar of tien nog maar eens terugkomen, dan ziet het er hier vast geweldig uit'', zei Aimée, terwijl haar echtgenoot prins Floris ondertussen op een andere locatie van het verpleeghuis een wedstrijdje koersbal deed met zijn broer prins Bernhard en Tjalling ten Cate.

  De vrouwelijke bewoners van het verpleeghuis werden vrijdagochtend verwend door prinses Annette. Ze was voor NLdoet de spil in de beautysalon waar ze de handen verzorgde van de ouderen.

  20 maart 2015 - 13:26