×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix blijft nog volop actief

  Met bijna 81 jaar een druk openbaar leven

  Prinses Beatrix blijft nog volop actief

  Prinses Beatrix viert donderdag haar 81e verjaardag. Zes jaar na haar aftreden neemt de voormalige koningin zoals beloofd nog steeds volop deel aan het openbare leven. Zo was ze eerder dit jaar bij de nieuwjaarsontvangsten, ontmoette ze maandag de Nederlandse ambassadeurs en opende ze woensdagavond in het Mauritshuis het themajaar Rembrandt & de Gouden Eeuw. Kunst en dans hebben zoals altijd haar bijzondere belangstelling.


  Volgende week gaat Beatrix naar Nieuwegein om de in het Lekkanaal gelegen 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis te openen. Dat laatste is geen toeval. De sluis was in 1938 het eerste object dat naar de net geboren eerste dochter van prinses Juliana en prins Bernhard werd vernoemd. Een halve eeuw later bezocht Beatrix als koningin ook deze grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland. De prinses is ook buiten de schijnwerpers actief. Niet alleen voor de goede doelen die ze is blijven steunen, zoals de natuurbeschermingsorganisaties op de zes Caribische eilanden en Jantje Beton, maar ook met tal van privéactiviteiten. Eind volgende maand gaat Beatrix weer skiën in Lech en toen onlangs de auto van haar beveiligers vastliep in het rulle zand van het strand, werd duidelijk dat paardrijden eveneens tot de vaste bezigheden behoort.

  31 januari 2019 - 08:58