×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix bij uitreiking Kylián Ring

  Prinses Beatrix bij uitreiking Kylián Ring

  Onder het toeziend oog van prinses Beatrix is in Scheveningen de zesde Jiří Kylián Ring, een onderscheiding voor belangrijk werk in de danswereld, uitgereikt. Het dansechtpaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar mocht de onderscheiding in ontvangst nemen bij aanvang van het openingsgala van de zestiende editie van het Holland Dance Festival.


  De eerdere winnaars, de topmannen van gezelschap Introdans Ton Wiggers en Roel Voorintholt, waren vanuit hun standplaats Arnhem afgereisd om de ring aan hun collega's te overhandigen.

  In haar dankwoord prees Radius prinses Beatrix voor haar steun aan de dans, waarmee ze deze kunstvorm volgens haar extra statuur heeft bezorgd. De prinses nam bijvoorbeeld als koningin veelvuldig Nederlandse dansgezelschappen mee op staatsbezoek. Ook was en is ze in Nederland vaak bij dansvoorstellingen te vinden. Naast Beatrix waren ook haar zoon Constantijn en zijn vrouw Laurentien in Scheveningen aanwezig.

  Radius en Ebbelaar, die elkaar bijna zestig jaar geleden leerden kennen bij het Nederlands Dans Theater, hebben bijna veertig jaar geleden het Dansersfonds opgericht, van waaruit ze nu nog steeds met name jong talent stimuleren. De twee dansten zelf niet alleen bij het Nederlands Dans Theater, maar ook bij het American Ballet Theatre en Het Nationale Ballet. Radius schitterde ook meerdere keren aan de zijde van de legendarische sterdanser Rudolf Nureyev.

  26 januari 2018 - 06:55