×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Astrid op ambassadeursconferentie

  Diplomaten worden nog verwacht door Koning

  Prinses Astrid op ambassadeursconferentie

  Zowel Nederland als België heeft deze week de ambassadeurs uit de wereld teruggeroepen voor de jaarlijkse bijeenkomst waar alle neuzen weer in dezelfde richting kunnen worden gezet: de ambassadeursconferentie. De diplomaten hebben gesprekken met de ministers, speeddaten met in hun land geïnteresseerde bedrijven en praten over hun werkzaamheden.


  In Brussel had prinses Astrid maandag in het Egmont paleis een lunchontmoeting met de Belgische ‘diplomatieke posthoofden’, zoals de ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers bij onder meer VN, EU en NAVO worden genoemd. De prinses is namens haar broer koning Filip leider bij de verschillende Belgische economische missies en heeft in die hoedanigheid veel aan regelmatig contact met de Belgische vertegenwoordigers in het buitenland. De ambassadeursconferentie in Den Haag ging eveneens maandag van start. Het is gebruikelijk dat de vergaderende diplomaten tijdens hun ‘thuiskomstdagen’ ook worden ontvangen op paleis Noordeinde door degene in wiens naam ze formeel aan het werk zijn: koning Willem-Alexander. Hij is immers degene die hun geloofsbrieven tekent. Vorig jaar waren koningin Máxima, prinses Beatrix en Pieter van Vollenhoven ook bij de ontvangst aanwezig.

  29 januari 2019 - 14:03