×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Annette viert 42e verjaardag

  Echtgenote van prins Bernhard is volgende week bij Koningsdag

  Prinses Annette viert 42e verjaardag

  Prinses Annette viert vrijdag haar verjaardag. De echtgenote van prins Bernhard werd als Annette Sekrève op 18 april 1972 geboren in Den Haag.


  Nadat ze haar vwo-diploma had gehaald in Oosterhout, studeerde ze psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vier jaar na haar afstuderen trouwde ze met prins Bernhard, dat was in juli 2000.

  Annette en Bernhard hebben drie kinderen: Isabelle (11), Samuel (9) en Benjamin (6). Het gezin woont in Amsterdam. Volgende week zal de prinses met veel andere leden van de koninklijke familie de eerste Koningsdag vieren in Amstelveen en De Rijp.

  Alpe d'HuZes

  Ongetwijfeld is de prinses hard aan het trainen, want ze doet op 5 juni mee aan Alpe d'HuZes, samen met haar man die de afgelopen maanden behandeld is aan non-Hodgkin lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte vorige maand bekend dat de behandeling goed is aangeslagen en dat de prins zich goed voelt.

  De prins wil eenmaal naar de top van de Alpe d'Huez fietsen. Annette gaat eenmaal hardlopend de Franse berg op. De inzamelingsactie van prins Bernhard verloopt voorspoedig. Op zijn actiepagina staat dat er al 13.010 euro is gedoneerd voor KWF Kankerbestrijding en dat al 5525 euro is toegezegd. Het streefbedrag van de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven was 5000 euro. Zover is Annette van Oranje nog niet, zij heeft 11 procent van haar streefbedrag binnen.

  Bernhard en Annette doen mee in de teams Cool Runnings 1 en Cool Runnings 2, samen met collega's van de prins van het bedrijf Levi9 en een groep artsen en een verpleegkundige uit het Academisch Medisch Centrum.

  18 april 2014 - 12:08