×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Amalia schrijft kerstmusical

  Het stuk wordt in de Koninklijke Schouwburg opgevoerd

  Prinses Amalia schrijft kerstmusical

  Prinses Amalia heeft meegeschreven aan een kerstmusical die in december wordt opgevoerd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Dat heeft het programma 6 Inside ontdekt. In de hoofdrol speelt zangeres Trijntje Oosterhuis.

  De Rijksvoorlichtingdienst wil het verhaal niet bevestigen. Volgens een woordvoerder worden er “geen mededelingen” over privéaangelegenheden gedaan. De schouwburg wil ook niet ingaan op het verhaal. “We kunnen hier helaas geen mededelingen over doen”, aldus een woordvoerder. Trijntje Oosterhuis bevestigt in een reactie dat ze met het stuk meedoet, maar heeft naar eigen zeggen “geen idee” wie de makers zijn.

  Het stuk heet Het Kerstklooster en gaat over “onhandige elven, boze koningen en kerstfeeën”. De 15-jarige Amalia zou de musical samen met een schoolgenootje hebben geschreven. Naast Trijntje, die in de huid van een fee kruipt, worden andere rollen door leerlingen van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, de school van Amalia, gespeeld.

  Op de website van de Koninklijke Schouwburg stond Amalia vermeld onder het pseudoniem ‘Emilia van Nassau’ als een van de schrijvers. Deze pagina is echter inmiddels uit de lucht.

  Het Kerstklooster is op 10 december eenmalig te zien. Alle kaarten zijn al uitverkocht.

  19 april 2019 - 09:06