×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Alexia viert 14e verjaardag

  Prinses doet het uitstekend op school

  Prinses Alexia viert 14e verjaardag

  Prinses Alexia, de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, viert woensdag haar veertiende verjaardag.

  Van openbare feestelijkheden is zoals gebruikelijk voor de dochters van het koningspaar geen sprake. De prinses zit in de laatste weken van haar tweede schooljaar op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag en doet het daar uitstekend, zo vertelde Máxima onlangs in Ierland. Medio juli wordt Alexia verwacht bij de traditionele fotosessie aan het begin van de zomervakantie.

  De prinses is na haar oudste zus Amalia tweede in de lijn van troonopvolging. Volgens opgave van de RVD houdt ze van paardrijden, hockey, zingen en gitaar spelen. Hoe haar verrichtingen op die gebieden zijn, is echter onbekend omdat het koningspaar de jeugd van hun kinderen zorgvuldig afschermt. De laatste keer dat Alexia werd gezien was in Sevilla, waar het koninklijk gezin de jaarlijkse Feria bijwoonde, en werd gefotografeerd door Spaanse media.

  26 juni 2019 - 09:02