×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinsenhof Delft opent nieuwe expo over Willem van Oranje

  Prinsenhof Delft opent nieuwe expo over Willem van Oranje

  Museum Prinsenhof in Delft opent vrijdag een grote tentoonstelling over Willem van Oranje, de vader des vaderlands. De tentoonstelling is tot begin maart te zien in het voormalige klooster.


  Precies 450 jaar geleden begon de Tachtigjarige Oorlog. Een paar jaar later, in 1572, vluchtte Willem van Oranje naar het veilig ommuurde Delft om uit handen van de Spaanse overheerser te blijven. Vanuit Delft leidde hij de opstand en legde daarmee de basis voor het Nederland van vandaag.

  Het museum pakt met deze expositie groots uit en brengt een belangrijke episode uit de Nederlandse geschiedenis tot leven. Bij de tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals zondagmiddagrondleidingen, familieworkshops en de theatervoorstelling De vergeten zoon van Willem van Oranje.

  19 oktober 2018 - 14:24