×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Pieter-Christiaan eert Rutger Hauer

  Ze kenden elkaar via hun werk voor het Rode Kruis

  Prins Pieter-Christiaan eert Rutger Hauer

  Prins Pieter-Christiaan was donderdag aanwezig bij de memorial voor de in juli overleden acteur Rutger Hauer.


  Op de dag dat Hauer 76 zou zijn geworden, kwamen vrienden en familie samen in zijn woonplaats Beetsterzwaag om zijn leven te vieren.

  Rode Kruis

  De prins en de acteur kenden elkaar via hun werk voor het Rode Kruis. Pieter-Christiaan is sinds december 2018 ambassadeur van de hulporganisatie en zat daarvoor meerdere jaren in het bestuur. Hauer zette zich tijdens zijn carrière meermaals in voor het Rode Kruis.

  LEES OOK:

  Sharon Stone

  Tijdens de herdenking werden het leven en het werk van Hauer herdacht. Onder de 120 genodigden waren ook prominenten als Sharon Stone, Monique van de Ven en Reinout Scholten van Aschat. Stone sprak namens een vriendenkring in Californië waar Hauer deel van uitmaakte. “Vanaf de eerste ontmoeting voelde het alsof hij voor mij een broer van een andere moeder was”, vertelde ze. “We waren meteen vrienden. Hij werd een belangrijk persoon in mijn leven die altijd de waarheid vertelde. Echte vriendschap is als mensen je de waarheid durven te zeggen, de meeste mensen zijn ‘full of shit’.”

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  24 januari 2020 - 08:03