×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Constantijn reikt World Press Photo uit

  Zaterdag 13 april te bekijken in De Nieuwe Kerk

  Prins Constantijn reikt World Press Photo uit

  Prins Constantijn reikt ook dit jaar de prijs voor de World Press Photo van het Jaar uit. De uitreiking vindt plaats op donderdag 11 april in de Westergasfabriek in Amsterdam, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend.

  In totaal zijn ruim 78.000 foto’s ingezonden door 4738 fotografen uit 128 verschillende landen. Zes foto’s zijn genomineerd: slachtoffers van een vermeende gifgasaanval in Syrië (Mohammed Badra), het Almajiri jongetje (Marco Gualazzini), zwangerschap na FARC-zwangerschapsban (Catalina Martin-Chico), de verdwijning van Jamal Khashoggi (Chris McGrath), huilend meisje aan de grens (John Moore) en Akashinga – de dapperen (Brent Stirton).

  De winnende foto’s zijn vanaf zaterdag 13 april te bekijken in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond en zijn de foto’s te zien in 100 steden in 45 landen.

  Prins Constantijn is sinds 2008 beschermheer van World Press Photo. De stichting ondersteunt en bevordert wereldwijd de fotojournalistiek en zet zich in voor de vrijheid van informatie. De prijs wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze prijs op het gebied van professionele persfotografie.

  1 april 2019 - 12:08