×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Constantijn in de bres voor opgepakte activist

  Prins Constantijn in de bres voor opgepakte activist

  Prins Constantijn heeft donderdag zijn steun uitgesproken voor Shahidul Alam, de in het weekeinde door Bangladesh gearresteerde prijswinnende fotograaf, activist en publicist. "Grote mensen als Shahidul Alam lijden omdat ze hun stem laten horen”, twitterde Constantijn bij een bericht over de recente onrust in het Zuid-Aziatische land.


  Constantijn reageerde in zijn functie als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Het fonds had eerder al de aanhouding op 5 augustus en daarop volgende mishandeling van Shahidul Aslam, jarenlang een partner van het Prins Claus Fonds, scherp veroordeeld. Ook werd zijn onmiddellijke vrijlating geëist.

  Volgens de autoriteiten heeft Alam valse informatie verspreid door onder meer een interview te geven aan televisiezender Al Jazeera, waarin hij vertelde over het studentenprotest in Bangladesh. Dat begon als reactie op het doodrijden van twee studenten met de roep om handhaving van de verkeersregels, maar volgens Alam ging het protest dieper zoals onvrede over het regime van premier Sheikh Hasina. Ook vertelde hij over het geweld tegen de demonstrerende studenten.

  De regering noemde dat 'propaganda' en het 'verspreiden van leugens, het geven van valse informatie en provocerende opmerkingen'. Dat alles is strafbaar volgens de ICT-wet, die de regering vergaande bevoegdheden geeft om onwelgevallige publicaties, ook op internet, aan te pakken. Alam, die inmiddels uit de hele wereld steunbetuigingen heeft gekregen, zit nog steeds in detentie in Dhaka.

  9 augustus 2018 - 17:45