×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Claus Prijzen uitgereikt in paleis

  Prins Claus Prijzen uitgereikt in paleis

  Prins Constantijn heeft woensdag de Prins Claus Prijzen uitgereikt in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Onder het toeziend oog van een groot deel van de rest van de koninklijke familie overhandigde hij onderscheidingen aan de zeven winnaars.


  De Grote Prins Claus Prijs kende dit jaar twee winnaars: de Chinese milieuactivist Ma Jun en de Braziliaanse documentairemaker Vincent Carelli. De vijf overige prijzen gingen naar documentairemaker Khadija Al-Salami uit Jemen, de Tunesische kunstvereniging L’Art Rue, wetenschapper en milieudeskundige Brigitte Baptiste uit Colombia, architect Diébédo Francis Kéré uit Burkina Faso en de Indische visueel kunstenaar Amar Kanwar.

  Tijdens huldiging keerde een oude bekende terug op het podium. Danser en choreograaf Faustin Linyekula, winnaar van de Grote Prins Claus Prijs 2007, verzorgde een gastoptreden.

  Bij de ceremonie waren naast Constantijn ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Laurentien en prinses Mabel aanwezig.

  Met de jaarlijkse Prins Claus Prijzen eert het gelijknamige fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land. Het fonds werd in 1996 opgericht ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van prins Claus. Zijn zoon Constantijn is nu erevoorzitter van het fonds.

  6 december 2017 - 20:20