×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Bernhard voelt zich goed

  Zoon prinses Margriet spreekt over lymfklierkanker

  Prins Bernhard voelt zich goed

  Prins Bernhard voelt zich momenteel goed. "Behalve dat ene griepje, maar dat heeft heel Nederland", aldus de prins die donderdagavond aan tafel zat bij Humberto Tan om over lymfklierkanker te praten, de ziekte die in 2013 bij hem werd geconstateerd.


  "Ik heb nu geen behandeling meer, sta natuurlijk nog wel onder controle en krijg nog wel wat antibiotica, want ik heb nog wel een lage weerstand", vervolgt de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

  Bernhard vertelt bij RTL Late Night dat zijn leven is veranderd door de ziekte. "Alles verandert je, de mooie dingen in het leven, maar dit natuurlijk ook", aldus de prins die tegenwoordig meer kan genieten van de kleine dingen. "Je weet dat dit niet allemaal vanzelfsprekend is. Je focust je op wat nu belangrijk is en waar je nu van kan genieten."

  Alpe d'HuZes

  In juni deed de prins, samen met zijn vrouw prinses Annette, mee aan Alpe d'HuZes. "Dat was geweldig, we waren met een grote groep vrienden en artsen", zegt de prins. "Het was voor mij heel belangrijk om tijdens mijn ziek-zijn een sportief doel te hebben." Dat nam de prins wel heel letterlijk, hij vertelt namelijk dat hij een fiets naast zijn bed had staan toen hij op de intensive care lag. "Daar probeerde ik iedere dag twintig minuten op te fietsen."

  Bernhard zat samen met Rossana Kluivert bij Humberto aan tafel. Zij heeft dezelfde ziekte gehad en samen zetten zij zich in voor Lymph & Co, de stichting die Bernhard heeft opgericht. "Als je ermee geconfronteerd wordt dan wil je eigenlijk ook wat terug doen. Toen kwam ik erachter dat hier eigenlijk geen fonds voor was", aldus de prins die besloot het daarom zelf te doen. "Er is geld nodig voor onderzoek, daarom zijn we Lymph & Co gestart."

  Op 8 maart is het een bijzondere dag voor de stichting, dan vindt namelijk de Hollandse 100 plaats. Door tien kilometer te schaatsen en negentig kilometer te fietsen willen de prins en Kluivert geld ophalen voor onderzoek. Humberto Tan liet tijdens de uitzending weten dat hij in ieder geval mee zal doen.

  Het interview is terug te zien op de website van RTL Late Night.

  6 februari 2015 - 10:16