×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Bernhard kan weer opgelucht ademhalen

  Formule 1 hoeft voorlopig niet te verzen voor de gevolgen van stikstofuitstoot

  Prins Bernhard kan weer opgelucht ademhalen

  Natuurorganisaties hebben opnieuw een kort geding verloren over de Formule 1 op het circuit van Zandvoort, waarvan de prins mede-eigenaar is. De voorzieningenrechter in Haarlem wees hun verzoek af om een schorsing van het besluit voor de afgegeven natuurvergunning.

  Milieuorganisatie MOB en Stichting Duinbehoud vrezen voor de gevolgen van de stikstofuitstoot die het evenement met zich meebrengt in het naastgelegen beschermde natuurgebied. Het besluit van de provincie Noord-Holland om een natuurvergunning af te geven voor de Formule 1 op het circuit van Zandvoort rammelt volgens hen aan alle kanten.

  De rechter zei geen reden te hebben om te twijfelen aan een onderzoek dat juist heeft aangetoond dat sprake zal zijn van een aanzienlijke vermindering van de stikstofuitstoot, zoals de provincie bepleitte.

  Eerder zei de raceprins in De Telegraaf dat de overlast tijdens het raceweekeinde in mei volgend jaar juist afneemt. “Want het circuit zal door alle aanpassingen drie extra weken gesloten zijn”, zei Bernhard tegen De Telegraaf.

  1 november 2019 - 19:55