×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Primeurs voor prinsesjes op Koningsdag

  Primeurs voor prinsesjes op Koningsdag

  De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben woensdag in Zwolle voor het eerst deelgenomen aan het hele programma van Koningsdag. Alexia, die in februari in Lech haar bovenbeen brak, trok af en toe wat met haar been, maar legde ook tot eigen tevredenheid de hele route af.


  Er was nog een primeur. De prinsesjes gaven ook hun eerste televisie-interviews. Amalia wist al dat een lid van het koningshuis geen voorkeuren uitspreekt, maar jongste zus Ariane had ook een diplomatiek oplossing voor de vraag wat ze het leukst had gevonden. "Alles", was het antwoord waarmee ze niemand teleurstelde.

  Het koningspaar stond zelf ook de televisie te woord, een noviteit die vorig jaar in Dordrecht is ingevoerd. Koningin Beatrix had op Koninginnedag het liefst helemaal geen camera's in haar buurt, en zeker geen microfoons, maar haar zoon en zijn vrouw maakten ook in Zwolle tijd om een aantal vragen te beantwoorden over het koude weer, de veiligheid en de sfeer in de Overijsselse hoofdstad.

  Er was in het twee uur durende programma, dat slechts een kwartier uitliep, weinig gelegenheid voor de Oranjes om zelf aan activiteiten deel te nemen. Alleen op het Rodetorenplein, waar de sport zich presenteerde, was er een mogelijkheid. ,,Ik wilde graag volleyballen", verklaarde prinses Laurentien nadat ze, hoge hakken niettegenstaande met man Constantijn aan het beachvolleybal had deelgenomen.

  De prinsesjes hadden op het plein vooral aandacht voor de paarden, de oudere generatie prinsen klopten aan bij schaatscoryfee Erben Wennemars om wat schaatsslagen te oefenen. "Hoe kan dat nu, de hele winter is het warm en nu aan het einde van april is het zo koud", wilde prins Maurits weten. Zijn winterondergoed hield niet alle kou tegen. Voor het boottochtje wilde hij graag even zijn jas hebben.

  Rapper Typhoon kreeg de bekroning op zijn enthousiaste slotshow: zoals hij wenste kreeg hij de hele koninklijke familie aan het dansen, hupsen en springen. Burgemeester Henk Jan Meijer roemde na afloop het ,,ongelooflijk enthousiasme". De koning beleefde naar eigen zeggen zijn warmste Koningsdag ooit.

  27 april 2016 - 14:59