×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Primeur met vrouwelijke kamerheer

  Hollestelle zal ambassadeur Sierra Leone begeleiden

  Primeur met vrouwelijke kamerheer

  Ambassadeur Samuel Tamba Musa van het West-Afrikaanse Sierra Leone heeft woensdag de primeur om bij de overhandiging van zijn geloofsbrieven aan koning Willem-Alexander te worden begeleid door een vrouwelijke Kamerheer. Dat is voor het eerst in de twee eeuwen geschiedenis van het koninkrijk.

  De in Brussel zetelende ambassadeur wordt bij zijn Haagse hotel opgehaald en naar Paleis Noordeinde gebracht door Danny Hollestelle-Van Rooijen, die met ingang van 1 januari aan de slag is gegaan als Kamerheer voor de provincie Zeeland. Zij is de tweede vrouwelijke Kamerheer. Willem-Alexander benoemde vorig jaar juli Coby Zandbergen in Overijssel.

  De Kamerheer is behalve iemand die oneerbiedig gezegd in de eigen provincie hand- en spandiensten verricht voor de koning, ook present bij belangrijke nationale evenementen en koninklijke ontvangsten zoals Prinsjesdag en staatsbezoeken. Ook worden bij toerbeurt de nieuwe ambassadeurs opgevangen en begeleid, zoals Hollestelle woensdagmorgen voor het eerst sinds haar aantreden zal doen.

  Ambassadeur Samuel Tamba Musa is vorig jaar juli door president Julius Maada Bio benoemd. Hij heeft een enorm werkterrein want naast Nederland is hij ook aangesteld voor België, Luxemburg, Frankrijk, Griekenland en Vaticaanstad. In Brussel heeft hij eind januari al zijn geloofsbrieven aangeboden.

  13 maart 2019 - 07:55