×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • President Ethiopië blij met prinses Mabel

  Mabel en Zewde maken zich sterk voor vrouwenrechten

  President Ethiopië blij met prinses Mabel

  Prinses Mabel en de Deense kroonprinses Mary nemen deze week in het Canadese Vancouver deel aan de vierdaagse wereldconferentie ‘Women Deliver’. Dat is ’s werelds grootste conferentie over gendergelijkheid en de gezondheid, rechten en het welzijn van meisjes en vrouwen. Bij de vorige conferentie, drie jaar geleden in Kopenhagen, was ook koningin Máxima aanwezig.

  Prinses Mabel richt zich in Vancouver vooral op de strijd tegen kindhuwelijken. Ze kreeg daarbij op de openingsdag steun van de Ethiopische president Sahle-Work Zewde. “Mijn komst hier als de eerste vrouwelijke Ethiopische president, is goed, niet alleen voor Ethiopië, maar ook voor Afrika en de hele wereld”, aldus de president, die vorige maand in Addis Abeba nog koningin Máxima op bezoek had.

  “Mijn aanwezigheid hier is een direct gevolg van de hervormingsagenda die in Ethiopië is doorgevoerd. Veertig procent van de Ethiopische meisjes is getrouwd vóór de 18-jarige leeftijd”, vertelde ze. “Dit is iets verschrikkelijks. Ik kreeg de kans om naar school te gaan en een opleiding te volgen en hier een einde aan te maken.” Om dat voor heel Ethiopië en andere landen te bewerkstelligen, waaraan prinses Mabel met Girls Not Brides werkt, moeten volgens de president “de sociale normen aan de basis veranderen”.

  Prinses Mabel sprak zich vanuit Vancouver via sociale media uit over het voorkomen dat vrouwen moeten kiezen voor een abortus. “Ik heb net gehoord dat één op de drie vrouwen een abortus hebben. Dat kan makkelijk worden verminderd als we openlijker over seks kunnen praten en hoe zwangerschap kan worden voorkomen, en als voorbehoedsmiddelen beter beschikbaar zijn.”

  4 juni 2019 - 17:36