×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Premier Saarland blij met bezoek Willem-Alexander en Máxima

  Eindelijk weer koninklijk bezoek in Duitse deelstaat

  Premier Saarland blij met bezoek Willem-Alexander en Máxima

  Het is niet elke dag dat Saarland koninklijk bezoek krijgt. De komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is daarom best bijzonder. Dat zei minister-president Tobias Hans donderdagmiddag in een toespraak voorafgaand aan de lunch die hij de Nederlandse gasten aanbood in het Stadpaleis, dat in 1739 is gebouwd door vorst Wilhelm Friedrich von Nassau-Saarbrücken.


  Het laatste vorstelijk bezoek was dertien jaar geleden, zo had Hans laten uitzoeken. "Toen was in deze zelfde zaal de groothertog van Luxemburg te gast." Luxemburg, sinds 1890 geregeerd door weer een andere tak van het huis Nassau, grenst aan Saarland, dat na een volksraadpleging in 1955 twee jaar later van Frans protectoraat een volwaardige Duitse deelstaat werd.

  Minister-president Hans had zijn huiswerk beter gedaan dan zijn woordvoerder die eerder in de lokale krant had gezegd dat het laatste koninklijke bezoek in 1914 plaatsvond, toen Wilhelm II, de Duitse keizer en koning van Pruisen, op visite kwam in Saarbrücken.

  11 oktober 2018 - 14:48