×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Premier: “Koning krijgt zonnepanelen op Paleis Noordeinde”

  Premier: “Koning krijgt zonnepanelen op Paleis Noordeinde”

  Koning Willem-Alexander kan dan voorlopig geen zonnepanelen krijgen op het verbouwde Paleis Huis ten Bosch, plannen voor verduurzaming van de paleizen zijn er zeker. Zo zijn er plannen om zonnepanelen te plaatsen op het dak van Paleis Noordeinde, het werkpaleis in de Haagse binnenstad.


  Door Rick Evers

  In de Tweede Kamer heeft premier Rutte zich woensdag verantwoord over de vraag waarom koning Willem-Alexander, ondanks de deze zomer door hem uitgesproken wens, geen zonnepanelen op het dak van Paleis Huis ten Bosch krijgt. "Daarvoor geldt dat wij iedere keer heel goed kijken naar mogelijkheden van verduurzaming. Dit betekent dat je bij de start van een project onderzoekt of zonnepanelen kosteneffectief kunnen worden aangebracht. Dat was bij Huis ten Bosch niet het geval, bleek uit het onderzoek," aldus de eerste minister. Mark Rutte zei dat in het debat rondom de kosten die jaarlijks gemaakt worden voor het Koninklijk Huis. "Dat betekent niet dat er verder geen duurzame maatregelen worden genomen. Daar waar mogelijk wordt glas vervangen door energiezuinig glas en worden duurzame materialen gebruikt."

  Zonnepanelen op het werkpaleis

  Het Rijksvastgoedbedrijf, dat door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties belast is met het onderhoud van onder meer de paleizen, heeft echter wel verder gekeken dan alleen de huidige verbouwing op het woonpaleis. "Die blik van duurzaamheid is er dus wel degelijk. Een concreet voorbeeld is dat er zonnepanelen komen op Paleis Noordeinde, op het platte deel van het dak dat niet zichtbaar is." Wanneer de zonnepanelen op het werkpaleis geïnstalleerd worden, kon een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf nog niet zeggen.

  10 oktober 2018 - 17:59