×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Premier: Christina mag Rubens verkopen

  'Het is aan de particuliere eigenaar'

  Premier: Christina mag Rubens verkopen

  Het kabinet is niet van plan zich te bemoeien met een kunstverkoop door een lid van de koninklijke familie. Dat blijkt uit antwoorden van minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) op schriftelijke vragen van D66-Kamerlid Salima Belhaj. Volgens Van Engelshoven is het aan de eigenaar van een kunstwerk om te bepalen of dat verkocht wordt.


  Bij Sotheby's in New York wordt eind deze maand door "een prinses", van wie onder meer op basis van de geschiedenis van de kunstwerken wordt aangenomen dat het gaat om prinses Christina, onder andere een tekening van Peter Paul Rubens geveild. Belhaj vond met anderen dat het werk in Nederland zou moeten blijven en in elk geval eerst aan Nederlandse musea ter verkoop zou moeten worden aangeboden. De minister is het daar niet mee eens. Het gaat om privé-eigendom. "Het is aan de particuliere eigenaar om te bepalen of, en op welke wijze, een kunstwerk wordt verkocht." Volgens Van Engelshoven is er ook geen aanleiding de koninklijke familie anders te behandelen. "Er is geen aanleiding om voor de koninklijke familie een uitzondering te maken op algemeen gevolgde procedures", zo antwoordt zij mede namens minister-president Mark Rutte.

  11 januari 2019 - 16:00