×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prachtig idee: zo kun je tóch bloemen leggen op 4 mei

  Nationaal Comité 4 en 5 mei komt met mooi initiatief

  Prachtig idee: zo kun je tóch bloemen leggen op 4 mei

  We berichtten eerder al dat Dodenherdenking op de Dam dit jaar in zeer versoberde vorm zal plaatsvinden. Willem-Alexander legt er - met Máxima - een krans, maar zonder verder publiek. Maar hoe zit dat met bloemen leggen in de rest van het land?


  Virtueel bloemetje

  Want niet alleen op de Dam in Amsterdam staat een monument natuurlijk. En ook in kleiner verband willen mensen graag stilstaan bij de gevallenen. En liefst een bloemetje kunnen leggen. Dat kan nu ook. Maar dan virtueel. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft hiervoor een prachtig concept bedacht.

  Thuis herdenken

  Op hun website roept het comité op vooral thuis te blijven en dus niet de straat op te gaan om te herdenken. In de database die alle 3900 oorlogsmonumenten van ons land bevat, kan een bloemetje worden aangeklikt en ‘neergelegd’. Er kan zelfs een persoonlijke boodschap worden getikt en achtergelaten, voor wie dat wil.

  Lees ook:

  Tulpen doneren

  Echte bloemen laten neerleggen kan trouwens ook. Samen met Tikkie, de dienst waarmee mensen op een gemakkelijke manier geld (aan elkaar) kunnen overmaken, is de actie ‘Bloemen voor 4 mei’ opgezet. Als je de Tikkie-app hebt, kun je hiermee tijdelijk een bos tulpen doneren. De opbrengst gaat naar getroffen kwekers in ons land. En de bloemen worden door het team bij de verscheidene monumenten neergelegd.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: 4en5mei.nl. Beeld: ANP

  28 april 2020 - 10:22