×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • “Prachtig” bezoek koningspaar aan Curaçao

  “Prachtig” bezoek koningspaar aan Curaçao

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandagmiddag hun bliksembezoek aan Curaçao afgesloten. De koning karakteriseerde het bezoek aan Curaçao bij vertrek uiterst summier als "prachtig". Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao was het "helemaal geslaagd".


  Aan het slot stond een bezoek aan de Excel Arts Academy op het programma, winnaar van het Appeltje van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds, waarvan koning en koningin het beschermpaar zijn. Het koninklijk bezoek aan de prijswinnende Academy was een van de hoogtepunten van de volgepropte dag van het koningspaar aan het Caribische eiland. Het was ook een van de weinige gelegenheden dat koning en koningin in beweging konden komen want hun deelname eerder op de dag aan de festiviteiten ter gelegenheid van Dia di Bandera bestond voornamelijk uit zitten en toekijken. Op het Brionplein in Willemstad maandagmorgen vroeg wel drie uur achtereen. Bij de Excel Arts Academy kon het paar tenminste rondlopen, kijken naar demonstraties van de dans- en dramalessen en in gesprek gaan met de deelnemers en instructeurs.

  'Jong en sociaal ondernemend' was dit jaar het thema dat het Oranje Fonds had gekozen voor de Appeltjes van Oranje. Er werd gezocht naar jonge mensen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de samenleving. De Excel Arts Academy die Shelomi Doran-Bakhuis in 2000 oprichtte kwam niet alleen als één van de drie winnaars uit de bus, maar kreeg bij de uitreiking op Paleis Noordeinde begin vorige maand ook het grootste Appeltje – een extra koninklijke pluim.

  Doran-Bakhuis was licht nerveus voor de bijzondere visite, maar bij de kinderen en jongeren die zij en haar vrijwilligers een kans geeft hun artistieke talenten te ontplooien, was van terughoudenheid weinig te merken. Ze leefden zich uit in de demonstraties, vertelden de nieuwsgierige koning en koningin over hun doelen en wensen, en joelden en klapten enthousiast toen Oranje Fonds-directeur Peter Douwes de Academy nog eens nadrukkelijk in de schijnwerpers zette. "Jullie zijn de toekomst", zei hij tot de deelnemers die hij prees om hun durf hun talent te gebruiken en te ontwikkelen. Aansluitend werd in een jeugdcentrum nog een gesprek gevoerd met deelnemers aan het programma Kansen voor jongeren, dat eerder ook door het Oranje Fonds werd ondersteund.

  3 juli 2018 - 06:49