×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pieter van Vollenhoven steunt slachthuisoproep Lubach

  Duizenden mensen kiezen voor 'Veggie Challenge'

  Pieter van Vollenhoven steunt slachthuisoproep Lubach

  Pieter van Vollenhoven heeft op Twitter zijn steun uitgesproken voor de oproep om het slachten van dieren in Nederland humaner te maken. Hij reageert op een bericht waarin verwezen wordt naar het item dat Zondag met Lubach maakte over het slachten en vergassen van kippen en varkens in Nederland. Het item leidde zelfs tot Kamervragen van D66.


  “Als deze gang van zaken het dierenwelzijn schaadt, dan zou het Extern Toezicht deze gang van zaken moeten verbieden!” bepleit de man van prinses Margriet én de voormalig voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op sociale media.

  Het item van Zondag met Lubach leidde de afgelopen weken tot een substantiële toename van het aantal vegetariërs. Dat heeft ProVeg, de organisatie die mensen probeert te bewegen minder vlees te eten, laten weten. Er meldden zich na de bewuste uitzending van het VPRO-programma duizenden mensen die de zogenoemde ‘Veggie Challenge’ willen aangaan. Zij beloven dan zeker dertig dagen geen vlees te eten om te kijken hoe dat bevalt.

  Het omstreden item mag overigens volgens de NPO-regels niet vóór 22.00 uur ’s avonds worden uitgezonden, omdat de beelden volgens de Kijkwijzer te schokkend zouden zijn voor kinderen onder de 16. Daarom kan de uitzending van Zondag met Lubach alleen ’s nachts zijn teruggekeken.

  21 december 2019 - 11:58