×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pieter van Vollenhoven fotografeert familie

  'Moeder en zoon bij de Hollandse 100!'

  Pieter van Vollenhoven fotografeert familie

  Hoewel Pieter van Vollenhoven niet op de fiets stapte of de schaatsen aantrok voor De Hollandse 100 had hij zichzelf wel een andere rol toebedeeld. Pieter stond namelijk aan de zijlijn van het schaats- en fietsevenement in Heerenveen om zijn gezinsleden te fotograferen.

  Toch was het nog een hele uitdaging om zijn schaatsende echtgenote prinses Margriet en zoons Bernhard en Pieter-Christiaan op de gevoelige plaat vast te leggen. Het lukte Pieter niet gelijk een mooi kiekje te maken omdat de instellingen van zijn camera niet goed stonden voor de langsglijdende schaatsers. “Ik moet ‘m op een hogere snelheid zetten. Ik moet het nog een keer proberen”, zegt Pieter, terwijl hij het resultaat op zijn fototoestel bekijkt, voor de camera van het ANP. “Kijk, het is net als bij een dier. Die gaat ook niet zitten wachten op de foto. Dus ik moet het even aanpassen.”

  Zelf sportte Pieter niet mee bij het door Bernhard georganiseerde evenement waarbij geld wordt opgehaald voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Op Twitter deelt hij een foto van Margriet en Pieter-Christiaan die zich wel in het zweet werkten. “De vader? Die belooft al enige jaren, dat hij 90 km gaat fietsen”, schrijft Pieter. Wel belooft hij in de toekomst op de fiets te stappen voor De Hollandse 100, waarbij tien kilometer wordt geschaatst en negentig kilometer wielrennend wordt afgelegd. “De fiets is gekocht en bijna al weer verouderd! Maar als alles ‘veilig’ is, dan fiets ik met enige tegenzin, die 90 km.”

  17 maart 2019 - 18:19