×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Peetoom van Willem-Alexander overleden

  Ferdinand von Bismarck is dinsdagavond overleden

  Peetoom van Willem-Alexander overleden

  De peetvader van koning Willem-Alexander, vorst Ferdinand von Bismarck, is dinsdagavond op 88-jarige leeftijd in de St. Adolf-Stift in Reinbek overleden. Dat heeft zijn familie donderdag bevestigd aan Duitse media. Fürst Ferdinand was de achterkleinzoon van de Duitse rijkskanselier Otto von Bismarck.

  Bismarck was een studievriend van Claus von Amsberg en trad in 1966 op als getuige bij het huwelijk van Claus met prinses Beatrix. Een jaar later werd hij peetoom van prins Willem-Alexander, wiens doop in september 1967 hij ook bijwoonde. De Duitse vorst was daarna bij tal van bijzondere gebeurtenissen in het gezin van Beatrix en Claus en later van Willem-Alexander – zoals diens huwelijk in 2002 – aanwezig.

  Bismarck, die in 1930 in Engeland is geboren, woonde op Slot Friedrichsruh in Sachsenwald bij Hamburg. Hij huwde in 1960 met een telg uit de adellijke Belgische familie Lippens, jonkvrouw Elisabeth Lippens. Samen kregen ze vier kinderen. Ferdinand volgde in 1975 zijn vader op als hoofd van de vorstenfamilie, een positie die nu toevalt aan oudste zoon Carl-Eduard.

  25 juli 2019 - 15:33