×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paleis Soestdijk vreest voor overlast

  Veel kritiek op gemeenteplannen

  Paleis Soestdijk vreest voor overlast

  Vrees voor geluidsoverlast van grote evenementen en kleine feesten, verkeershinder, parkeren in een natuurgebied en woningen waarvoor groen moet verdwijnen. Dit is een greep uit de kritische geluiden op de toekomstplannen voor Paleis Soestdijk, het voormalige woonpaleis van Juliana en Bernhard, die woensdagavond in Baarn tijdens een gemeenteraadsvergadering waren te horen. Zestien bezorgde insprekers gaven in een bomvolle zaal hun visie op de plannen.

  In een ruimte van de speeltuinvereniging – het gemeentehuis was te klein – liet de gemeenteraad zich informeren door directeur Floris de Gelder van het landgoed. De raad moet uiteindelijk beslissen over een aantal uitgangspunten en randvoorwaarden die nodig zijn om de bestemmingsplannen te kunnen gaan uitwerken. Als de partijen akkoord gaan, kan worden begonnen met het plan voor een nieuwe woonwijk. Die is volgens de eigenaar noodzakelijk om de restauratie van het paleis te kunnen bekostigen.

  De gemeenteraad gaat volgende week woensdag in debat over de herbestemming van het landgoed. Een week later neemt ze een besluit over de kaders. Het is de bedoeling dat begin 2020 de restauratie van het paleis begint. Op termijn moet het landgoed onder meer luxe woningen, een hotel, bedrijven en een expositieruimte huisvesten.

  Soestdijk was tot eind 2017 rijksbezit. Het paleis stond al jaren leeg sinds de dood van zijn laatste bewoner prins Bernhard in 2004, die het in 1937 met prinses Juliana had betrokken.

  4 april 2019 - 13:32