×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Paleis Noordeinde opent deuren voor duizenden bezoekers

  VIDEO: Paleis Noordeinde opent deuren voor duizenden bezoekers

  Paleis Noordeinde opent zaterdag voor het eerst deze zomer de deuren voor het publiek. Op de eerste dag van verkoop eind juni zijn alle 2500 toegangsbewijzen meteen uitverkocht zodat het een drukke dag wordt in het paleis, al hebben de bezoekers zelf een tijd moeten kiezen voor hun visite.


  Het is het derde jaar dat koning Willem-Alexander het publiek een kijkje laat nemen in zijn kantoor. Zijn werkkamer en die van koningin Máxima zijn overigens niet opengesteld, maar wel de zalen die in het bijzonder worden gebruikt voor ontvangsten, lunches en diners. Ook de Putti-kamer, zo genoemd naar de naakte engeltjes op de wandbespanning, waar het wekelijks overleg plaatsvindt van het koningspaar en hun staf, is te bezichtigen.

  De kwetsbare Indische zaal, ingericht met beeldsnijwerk uit heel Indonesië, is alleen door de deuropening te bekijken. Maar een aantal onderdelen wordt in een aparte presentatie uitgelicht, zodat bezoekers de kunstnijverheid dit keer wel van dichtbij kunnen bestuderen en bewonderen.

  Paleis Noordeinde is ook de komende drie dagen nog open. Alle kaarten zijn echter uitverkocht. Voor de Koninklijke Stallen, die vanaf 1 augustus een aantal middagen open gaan, zijn via deze website nog wel kaarten te koop.

  28 juli 2018 - 14:10