×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pakistan ziet Máxima graag terugkomen

  ’Zij heeft iedereen bij elkaar gebracht’

  Pakistan ziet Máxima graag terugkomen

  Het bezoek van koningin Máxima heeft een grote meerwaarde gehad voor Pakistan. Dat zei de gouverneur van de centrale bank, Ashraf Mahmood Wahtra, donderdagmiddag tijdens de persbijeenkomst aan het slot van de koninklijke VN-reis.


  De koningin is erin geslaagd om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. ''Zij heeft iedereen bij elkaar gebracht", aldus Wahtra. De komst van Máxima zorgde ervoor dat alle partijen die op een of andere manier zijn betrokken bij het (beter) toegankelijk maken van financiële diensten rond één tafel kwamen te zitten.
  Dat leverde meteen een nieuwe focus en resultaatgerichtheid op, vertelde Wahtra. De baas van de State Bank of Pakistan was zichtbaar in zijn nopjes met de driedaagse visite waarbij hij de koningin in haar rol als pleitbezorger van de VN bij tal van gelegenheden tegenkwam. ''Als resultaat van dit bezoek hebben we onze ambities hoger gesteld", zei hij ook.
  Pakistan wil dat in het jaar 2020 de helft van de volwassen bevolking toegang heeft tot financiële diensten zoals een bankrekening. Nu is dat, afhankelijk van welke criteria worden gehanteerd, 11 of 16 procent. ''We willen het doel al in 2018 of 2019 bereiken. De koningin heeft ons gemotiveerd om het beter te doen."
  Koningin Máxima wilde zich niet vastleggen op een uitspraak over de haalbaarheid van het opgeschroefde doel. Maar als alle goede voornemens worden uitgevoerd, dan zou het mogelijk moeten zijn. ''Als ze hun doel halen, dan kom ik terug", beloofde ze. ''Dat willen we graag, dus we moeten het halen", zei Wahtra.
   

  11 februari 2016 - 14:04