×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Overwinning voor prins Bernhard

  Formule 1 terug naar Zandvoort

  Overwinning voor prins Bernhard

  De missie van prins Bernhard van Oranje is geslaagd. De Formule 1 keert definitief terug naar Circuit Zandvoort. Het management van de koningsklasse in de autosport heeft een driejarige overeenkomst gesloten met de Nederlandse promotors voor het houden van de Dutch Grand Prix. De eerste race na 35 jaar afwezigheid is in mei 2020. De Oostenrijker Niki Lauda was in 1985 de winnaar van de laatste Grote Prijs op het circuit in de duinen.

  “Het hoge woord is eruit: na 35 jaar zijn we terug met de Dutch Grand Prix! Het grootste racespektakel op de planeet keert terug naar Zandvoort”, zegt de prins.

  Het initiatief om de Formule 1 terug te halen naar Nederland kwam van Bernhard, zelf verwoed autocoureur én sinds 2016 mede-eigenaar van het circuit. Hij kreeg directeur Robert van Overdijk enthousiast en het duo presenteerde in november 2017 een haalbaarheidsonderzoek met een positieve uitkomst. Ze rekenden op succes vanwege de populariteit van Max Verstappen.

  14 mei 2019 - 13:09