×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ouders van Máxima trots op dochter

  Ouders van Máxima trots op dochter

  Máxima's ouders waren dinsdagavond trots op hun dochter. Dat zeiden Jorge Zorreguieta en zijn vrouw María los van elkaar na afloop van de toespraak die de koningin hield op de Katholieke Universiteit van Argentinië (UCA).


  "Ik ben heel trots", aldus Máxima's moeder, die samen met haar man en jongste dochter Inès op de eerste rij zat in het overvolle San Agustin auditorium, waar de koningin met open armen werd ontvangen. Vader Jorge (88) oogde zeer broos, maar zei zich naar omstandigheden goed te voelen.

  Niet alleen hadden honderden studenten urenlang in de rij gestaan om Máxima te horen spreken, ook tientallen Argentijnse fotografen, verslaggevers en cameraploegen waren present.

  Onder haar gehoor bevonden zich behalve de familie Zorreguieta, ook vrienden en oud-professoren van wie Máxima in haar studietijd aan UCA nog colleges heeft gehad. Ook zij deden alle moeite om haar de hand te kunnen schudden, ook als dat dwars tegen programma of protocol inging.

  Na haar toespraak en het beantwoorden van vooraf ingediende vragen van studenten, kwam de koningin bij het verlaten van het universiteitsgebouw bijna klem te zitten in deur omdat zich voor haar een muur van fotografen en filmploegen had opgesteld. Snel ingrijpen van de beveiligers voorkwam dat de koningin werd plat gedrukt.

  Máxima wacht woensdag een iets minder volle agenda, met onder meer een ontvangst en lunch bij president Mauricio Macri. Die vindt niet zoals eerder gepland plaats in het presidentieel paleis Casa Rosada (het roze huis) maar in Olivos, de residentie van Macri zo'n 19 kilometer buiten het stadscentrum.

  12 oktober 2016 - 07:19