×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ouderenbond: ‘wij hopen op warme woorden van Willem-Alexander vanavond’

  Bond hoopt op aardig woordje richting eenzame ouderen die thuiszitten

  Ouderenbond: ‘wij hopen op warme woorden van Willem-Alexander vanavond’

  Heel Nederland zit vanavond ongetwijfeld aan de buis (of de radio) gekluisterd om de toespraak van koning Willem-Alexander te horen. Dat geldt zeker ook voor onze ouderen, en hun vertegenwoordiger: Ouderenbond ANBO.


  Veel ouderen in Nederland hebben het zwaar momenteel. Zij vormen een risicogroep, door hun leeftijd en kwetsbaarheid. En krijgen veel minder (of geen) bezoek van bijvoorbeeld kinderen en kleinkinderen. Voor de ouderen die al niet zo vaak bezoek kregen, is de eenzaamheid nog snijdender geworden. Zeker nu hen ook afgeraden wordt om bijvoorbeeld te winkelen en buiten te komen. Want: wie zien en spreken zij dan nog?

  Ouderenbond ANBO zegt vandaag goede hoop te hebben dat koning Willem-Alexander zich vanavond specifiek richt tot deze ouderen. “Het zal deze groep enorm helpen als de koning een paar warme woorden of zinnen wijdt aan de situatie van deze ouderen”, zegt een woordvoerder.

  Lees ook:

  De bond vraagt familieleden om na te denken over andere manieren van (blijven) communiceren met ouderen. Digitaal via Skype of WhatsApp bijvoorbeeld, of met een potje Wordfeud.

  Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de toespraak. Eerder spraken andere Europese vorsten hun volk al toe, waaronder Filip van België en de Noorse koning Harald. Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk deelde mooie woorden via social media. Waarmee ze meteen liet weten dat zij en Philip inmiddels goed aangekomen zijn in hun tijdelijke onderkomen Windsor Castle.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

   

  20 maart 2020 - 14:50