×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima Zetten reis voort

  Terug naar Nederlandse gemeenschap

  Willem-Alexander en Máxima Zetten reis voort

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vliegen woensdag, de derde dag van hun staatsbezoek aan India, vanuit New Delhi naar de metropool Mumbai. Het is de bedoeling dat minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zich aansluit bij het staatsbezoek.

  In en rond Mumbai wonen de meeste Nederlanders in India, hetgeen reden was om in deze haven- en filmstad ook de ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap te organiseren. Dat gebeurt in het Taj Mahal Palace-hotel, waar voorafgaand aan de bijeenkomst kort wordt stil gestaan bij 174 mensen die in november 2008 werden gedood bij een terroristische aanslag op het hotel.

  De ‘Taj’ ligt recht tegenover het symbool van Mumbai: de poort ‘Gateway to India’, ooit gebouwd om een bezoek van de Britse koning-keizer George V te gedenken, maar heeft voor Indiërs symbolische waarde als de plek waar in 1948 de laatste Britse troepen het land verlieten. Ter ere van het Nederlandse bezoek wordt de poort speciaal verlicht. Het koningspaar gaat daar halverwege de avond een kijkje gaat nemen.

  Op het dagprogramma staat ook een uitstapje naar de tentoonstelling ‘India en Nederland in de tijd van Rembrandt’, waarvoor ook het Rijksmuseum in Amsterdam objecten heeft uitgeleend. Verder gaat het koningspaar onder meer langs bij het Indo-Nederlandse havenforum.

  16 oktober 2019 - 13:02