×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranjes poseren op de skipiste in Oberlech

  Aangename temperaturen voor de royals

  Oranjes poseren op de skipiste in Oberlech

  De koninklijke familie heeft maandagmorgen vroeg in het zonovergoten Oberlech geduldig geposeerd voor het jaarlijkse fotomoment aan het begin van de wintersportvakantie. In tegenstelling tot vorig jaar toen het ijzig koud was in het Oostenrijkse skioord waren de temperaturen nu meer dan aangenaam.

  Het was alweer een aantal jaren geleden dat de Oranjes in zo’n grote samenstelling deelnamen aan de ontmoeting met de Nederlandse en internationale media. De afgelopen twee jaar poseerde alleen de koning met zijn gezin. Dit keer schaarden prinses Beatrix, die al bijna zestig jaar in Lech komt, en prins Constantijn met zijn vrouw en kinderen zich erbij.

  Er werd op verzoek van de fotografen en cameramensen in verschillende samenstellingen geposeerd: prinses Beatrix met de aanwezige kleinkinderen, Willem-Alexander met Máxima alleen, alle dames, tot alle combinaties waren uitgeput en de ski’s ondergebonden konden worden voor bewegende beelden. Beatrix trok zich discreet terug en per gezin werden met veel lol een paar afdalingen gedaan.

  Aangename temperaturen

  De weersomstandigheden waren ideaal. De temperaturen schommelden rond het vriespunt en de zon scheen. Vorig jaar was het weliswaar zonnig maar was het met -22 graden toch aanzienlijk minder aangenaam. Het poseren op de Rüfikopf was dan ook snel voorbij.

  Dit jaar was het na twintig minuten voorbij en kon de vakantie echt begonnen. De fotosessie is de ‘prijs’ die de Oranjes ‘betalen’ om tijdens de rest van het verblijf in het Oostenrijkse wintersportoord verlost te worden van opdringerige media. Wie aan de sessie deelneemt, belooft de familie verder met rust te laten. Het is een afspraak die inmiddels al meer dan 15 jaar goed blijkt te werken.

  25 februari 2019 - 11:00