×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ophef over veiling Koninklijke collectie

  Boijmans van Beuningen: 'bepaald niet de koninklijke weg'

  Ophef over veiling Koninklijke collectie

  Directeur van museum Boijmans van Beuningen, Sjarel Ex, is teleurgesteld in de koninklijke familie. Volgens hem moeten de Oranjes afzien van het veilen van enkele bijzondere kunstwerken. Er is op geen enkele manier overleg geweest, dit is bepaald niet de koninklijke weg’’, zegt hij in het AD."


  Volgens de directeur is het gebruikelijk dat er eerst overleg plaatsvindt met musea voordat belangrijke kunstwerken worden geveild. Op 30 januari gaat, naast nog wat andere werken van oude meesters, de houtskoolschets van een gespierde jongeman door Peter Paul Rubens bij veilinghuis Sotheby’s in New York onder de hamer. Hier is echt sprake van een collectie die tot het nationaal erfgoed behoort.” Wie dan meteen naar een veiling stapt is volgens Ex “”alleen maar uit op de hoofdprijs””. De Boijmans-directeur zou dolgraag de houtskoolschets in zijn museum hangen. “”Dit werk zou in één klap tot de belangrijkste tekeningen in onze Rubens-collectie behoren.’’”””

  9 januari 2019 - 09:28