×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ook kritiek Tweede Kamer Máxima onterecht

  Rutte staat 100 procent achter het gesprek

  Ook kritiek Tweede Kamer Máxima onterecht

  Koningin Máxima mag een volgende keer gewoon weer in gesprek met de omstreden kroonprins van Saudi-Arabië. De kritiek van de Tweede Kamer op de ontmoeting is onterecht, vindt premier Mark Rutte.

  Máxima sprak op de top van de G20 in Japan met kroonprins Mohammed Bin Salman, die onder meer verantwoordelijk zou zijn voor de moord op journalist Jamal Khashoggi, voor haar werk voor de Verenigde Naties. In de rol van VN-pleitbezorger moet ze juist met iedereen kunnen praten, vindt Rutte. Hij staat “100 procent en vierkant” achter het gewraakte gesprek. Als ze hem toestemming zou vragen voor een soortgelijke gelegenheid, geeft hij die dan ook zonder aarzelen.

  De Kamer tikte Rutte op de vingers om de ontmoeting. Het kabinet moet er voortaan beter op letten dat de koningin met haar VN-werk niet in politiek vaarwater komt, vindt de Kamer. Dat heeft Rutte “totaal niet op andere gedachten gebracht”. Hij gaat de opdracht van de Kamer bestuderen, want die zou “wat ambigu” zijn.

  5 juli 2019 - 18:32