×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ook Bevrijdingsdefilé Wageningen gaat niet door

  Defilé zou op 5 mei plaatsvinden

  Ook Bevrijdingsdefilé Wageningen gaat niet door

  Veruit de meeste feestelijkheden rondom de viering van Bevrijdingsdag worden geschrapt vanwege Corona, Dat geldt helaas ook voor het Bevrijdingsdefilé, waarbij een aantal leden van ons koninklijk huis aanwezig zouden zijn.


  Op 4 mei wordt een versoberde versie van Dodenherdenking op de Dam gehouden, zonder publiek, maar mét koning Willem-Alexander. En op 5 mei, Bevrijdingsdag, is een streep gezet door alle Bevrijdingsfestivals en andere grote evenementen.

  Dat geldt dus ook voor het Defilé. Extra jammer, omdat dit jaar bij 75 jaar vrijheid zou worden stilgestaan (1945-2020). Het comité dat alles organiseert hield al langere tijd rekening met een aangepast programma. Maar laat nu alles niet doorgaan. De maatregelen geven daartoe ook geen ruimte meer.

  Lees ook:

  Bij het Bevrijdingsdefilé zouden meerdere leden van ons koningshuis aanwezig zijn. Waaronder Pieter van Vollenhoven, die er (vrijwel) ieder jaar bij is.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP (foto Bevrijdingsdefilé 2019)

  24 maart 2020 - 12:59