×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ontroostbare Laurentien om gestolen boek

  Prinses wil eerder beginnen met voorlezen

  Ontroostbare Laurentien om gestolen boek

  Prinses Laurentien koestert warme herinneringen aan haar kinderboeken. Toch maakte de echtgenote van prins Constantijn ook iets heel naars mee. Tijdens een vakantie werd haar koffertje uit de auto gestolen. “Ik was ontroostbaar want mijn boek zat daar in”, zei Laurentien zaterdag in De Taalstaat op NPO Radio 1.

  “Zelfs mijn teddybeer kon mij niet meer troosten.” Laurentien, die als beschermvrouw van het Genootschap Onze Taal aanwezig was bij het Congres van Onze Taal in Utrecht, werd als kind veel voorgelezen. “Ik heb hele sterke herinneringen aan die kinderboekentijd.”

  Laurentien onderstreept het belang van voorlezen al langer en richt zich met een nieuw project nog meer op kinderen van 0 tot 4 jaar. “Het begint eigenlijk al in de buik. Het is heel belangrijk om te praten tegen een kind.”

  Een taalachterstand moet wat de prinses betreft worden aangepakt bij de bron. “Verloskundigen, huisartsen en jeugdartsen signaleren wel taalachterstanden, maar geven niet stelselmatig en structureel mee hoe belangrijk de rol van de ouders is bij de taalontwikkeling van kinderen.”

  Laurentien maakt zich de komende tijd dan ook hard voor een goede taalbasis voordat kinderen naar school gaan. “Laten we alle kinderen die nu geboren worden, vóórdat ze naar school gaan, al op het juiste taalniveau brengen.”

  5 oktober 2019 - 16:00