×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ontroerend beeld in terugblik inhuldiging

  Ontroerend beeld in terugblik inhuldiging

  De NOS kijkt vandaag uitgebreid terug op de inhuldigingsdag van koning Willem-Alexander, precies vijf jaar geleden. Nadat Dionne Stax zondagavond terugblikte met deelnemers aan het spektakel in Amsterdam, van wapenherauten tot de kapitein van de boot tijdens de koningsvaart, biedt De Inhuldiging Van Willem-Alexander (NPO1, 17.10 uur) een soms zelfs ontroerend beeld van de gebeurtenissen op 30 april 2013.


  De NOS had die dag tientallen camera's in en op de Dam, het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en later op en langs het water van het IJ. Programmamaker Etienne Glebbeek heeft de vele toen opgenomen uren materiaal opnieuw bekeken en op originele en soms verrassende wijze versneden of samengevoegd. Bijzonder sterk is een 'splitbeeld' van Willem-Alexander en Beatrix bij de woorden die de nieuwe koning in zijn inhuldigingstoespraak richtte tot zijn moeder.

  In een klein uur wordt een compleet beeld geschetst van de inhuldigingsdag. Het vermaarde Koningslied komt voorbij, de koningsvaart met stop bij Armin van Buuren en het Koninklijk Concertgebouw Orkest, de tranen van de oranjefans op de Dam, én de op weinig democratische wijze afgevoerde republikeinse demonstrant alsmede het zelf bewuste knikje van Amalia, die die dag de eerste Prinses van Oranje werd.

  30 april 2018 - 13:35