×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ontduikt Máxima Argentijnse belastingwet?

  Discussie over luxe gastenverblijf

  Ontduikt Máxima Argentijnse belastingwet?

  De Estancia Pilpilcura van koningin Máxima staat niet als herberg of hotel geregistreerd in de Argentijnse gemeente Pilcaniyeu. De luxe accommodatie is ook nooit aangemeld. Dat vertelde de burgemeester desgevraagd aan de landelijke krant Clarín.


  De verklaring van Nestor Ayuelef is in tegenspraak met een mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag. Daarin werd gesteld dat Máxima de in haar geboorteland geldende belastingwetten en regelgeving respecteerde en dat de betrokken autoriteiten dat hadden bevestigd. De RVD reageerde hiermee op berichten in Argentijnse media dat de koningin over bezittingen in Patagonië geen of niet voldoende belastingen betaalde. De zaak zou draaien om de in 2009 gekochte ‘Estancia Pilpilcura’ nabij Bariloche, waar tegenwoordig een door Máxima’s tante uitgebaat gastenverblijf is gevestigd. Clarín vroeg Marcela Cerruti, de beheerder van de nabij Bariloche gelegen Estancia, om commentaar. We zijn niet in Pilcaniyeu geregistreerd omdat de gemeente het niet eist, het is niet nodig,” aldus de tante van Máxima. “”Ik betaal alles, ik hoef niemand uitleg te geven en als ze vragen hebben, kunnen ze de eigenaar raadplegen, Máxima Zorreguieta.” “”Het kost ons veel moeite om te overzien wat hier in dit uitgestrekte gebied is gebouwd of wordt geëxploiteerd”, zei de burgemeester. “”We vertrouwen op de eerlijkheid van de eigenaren om te komen en hun gebouwen en activiteiten aan te geven.” Volgens de krant is de gemeente verantwoordelijk voor het verlenen van vergunningen voor bouwprojecten en commerciële activiteiten, zoals het uitbaten van Pilpilcura. De Estancia zou alleen op basis van een verklaring van enkele jaren geleden, waarin het hotel en de bijgebouwen niet zijn opgenomen, onroerendgoedbelasting betalen. De ‘verbeteringen’ zijn niet opgegeven, aldus Clarín. Dat laatste was ook de strekking van een eerder deze week verschenen verhaal op een Argentijnse website waarin drie aan president Macri gelieerde personen – onder wie de koningin – ervan werden beschuldigd geen of onvoldoende belasting te betalen. Dat werd woensdag dus ontkend door de RVD en in Argentinië door de Nederlandse ambassade. De RVD wilde donderdag niets toevoegen aan deze verklaring.”””

  31 januari 2019 - 13:37