×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Onafhankelijkheidsverklaring Nederland in Delft te zien

  Het Plakkaat van Verlatinge ligt in Museum Prinsenhof

  Onafhankelijkheidsverklaring Nederland in Delft te zien

  Het Plakkaat van Verlatinge is dit weekend te zien in Museum Prinsenhof in Delft. Het historische document, de ‘onafhankelijkheidsverklaring’ van Nederland uit 1581, heeft kortstondig een prominente plek in de tentoonstelling Willem van Oranje is hier! De uitleen door het Nationaal Archief in Den Haag is uitzonderlijk.

  Het Plakkaat, waarin afstand wordt genomen van de Spaanse koning Filips II als heer der Nederlanden, is met een speciaal en beveiligd kunsttransport vervoerd. Het Prinsenhof wil het stuk daar graag tonen, omdat Willem van Oranje daar ook de apologie ofwel verweerschrift liet opstellen tegen de door Filips uitgevaardigde ban.

  Het Plakkaat krijgt vanaf 21 maart een belangrijke plek op de tentoonstelling Topstukken in perspectief in het Nationaal Archief. Daar worden onder andere ook de Grondwet van Thorbecke, het scheidingsverdrag van België en Nederland en de onafhankelijkheidsverklaring van Suriname getoond.

  Een jaar geleden werd het Plakkaat van Verlatinge uitgeroepen tot ‘pronkstuk van Nederland’. Het document wordt tot en met zondag 17 februari tentoongesteld in Museum Prinsenhof in Delft.

  16 februari 2019 - 08:56