×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • NPO zendt exclusieve documentaire Máxima uit

  Een half jaar lang leven als koningin

  NPO zendt exclusieve documentaire Máxima uit

  Koningin Máxima heeft documentairemakers bij hoge uitzondering toestemming gegeven haar een half jaar van dichtbij te volgen tijdens het werk dat ze verricht voor de VN. Het resultaat is de documentaire Máxima, de pleitbezorger. Die wordt woensdagavond uitgezonden op NPO 1.

  Máxima reist al tien jaar de wereld rond om ervoor te pleiten dat meer mensen overal ter wereld toegang krijgen tot financiële diensten. Voor 1,7 miljard mensen, onder meer in landen als Ethiopië en Pakistan, is online betalen absoluut niet vanzelfsprekend. En dat geldt ook voor toegang krijgen tot verzekeringen, leningen voor de opbouw of uitbreiding van een bedrijf en pensioenen.

  De documentaire laat volgens de omroep zien wat de impact is van Máxima’s werk op het leven van anderen, maar ook op haar eigen leven. “We zien hoe complex en intensief de functie is van ‘speciale pleitbezorger’, en volgen haar op de voet in werelden waar je anders zelden binnenkomt.”

  30 september 2019 - 13:03