×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • NPO maakt docu over Máxima

  Koningin geeft exclusieve inkijk

  NPO maakt docu over Máxima

  De NPO zal in september een documentaire uitzenden over koningin Máxima. Zij is dan 10 jaar werkzaam voor de Secretaris-Generaal van Verenigde Naties op het gebied van Inclusieve Financieringen. In deze functie moet ze zorgen dat meer mensen met lage inkomsten in ontwikkelingslanden toegang krijgen tot bancaire zaken als sparen, lenen en verzekeren. De NPO krijgt voor deze documentaire exclusieve toegang voor én achter de schermen. De koningin heeft er ook in toegestemd om een zogenaamde zender-microfoon te dragen. Hierdoor zijn in principe al haar gesprekken te volgen. De makers zijn naar verluidt wel overeengekomen dat de Koningin en de Rijksvoorlichtingsdienst het laatste woord hebben over welke quotes er gebruikt worden. Tijdens het recente bezoek aan Ethiopië reisde de ploeg die de documentaire maakt ook mee. De zender was goed zichtbaar op de kleding van de Koningin. Het kleine microfoontje op de top is via een draadje, onder de kleding, verbonden aan de zender op de achterkant van de mouw. Via die zender kan een ploeg op afstand alles opnemen wat de koningin zegt. Het is voor het eerst dat de koningin op deze manier in haar leven laat meekijken.

  16 mei 2019 - 07:34